Increase text size Decrease text size Change contrast

Kako donirati?


UAZ je neprofitna, nestranačka i nevladina organizacija osnovana 1997. godine, te je od 1998. godine aktivna i registrirana prema Zakonu o udrugama.

UAZ se financira najvećim dijelom preko programa i projekata koji se prijavljuju na natječaje raspisane od strane državnih, županijskih i gradskih vlasti, natječaje inozemnih donatora te natječaja koji su na raspolaganju Republici Hrvatskoj.

Aktivnosti UAZ su usmjerene prije svega na razvoj izvaninstitucijskih usluga socijalne skrbi, s ciljem prevencije institucionalizacije i povećanja socijalnog uključivanja osoba s poremećajima autističnog spektra, osnivanje manjih životnih i stambenih zajednica, organiziranje službe podrške obiteljima, kao i na provođenje edukacijskih, kreativnih, rehabilitacijskih i socijalizacijskih radionica za osobe s poremećajima autističnog spektra na području Grada Zagreba i Zagrebačke županije.

1. DONACIJE U NATURI za korisnike životnih i stambenih zajednica:

 • hrana
 • odjeća i obuća
 • higijenske potrepštine
 • kućanske potrepštine
 • kućanski uređaji, bijela tehnika
 • posteljina: plahte, jastuci, prekrivači i sl.

2. POSTANITE DOBROTVOR

Možete podržati odraslu osobu s autizmom, korisnika životne i stambene zajednice  novčanom donacijom ili donacijom u naturi.

 

Možete postati pokrovitelj na određeno vrijeme:

 • Korisnika:
  na 6 mjeseci, godinu dana i više ovisno o vašoj želji i mogućnostima
 • Životne zajednice:
  Životne zajednice „Kuća za kućnu sreću“ u Mostarima, Vrbovečka Dubrava
  Životne zajednice u Sopnici-Jelkovec

3. PODRŽITE PROVEDBU PROJEKATA I RAZVOJ NOVIH AKTIVNOSTI UDRUGE DONIRANJEM FINANCIJSKIH SREDSTAVA, RADA I/ILI MATERIJALA

 • Likovna radionica:
  boje, papiri, hobby materijali
 • Glazbena radionica:
  glazbala
 • Keramička radionica:
  alati i materijali
 • Radionica tekstil, vuna:
  pomagala za vuno vlačanje, šivaći stroj, tkanine i sitni materijal
 • Ekološki vrt:
  ekološko sjemenje i sadnice povrća i sadnice domaćih voćaka i bobičastog voća (maline, ribizl,ogrozd i sl.)
 • Senzorički park:
  sadnice ukrasnog bilja i cvijeća, izrada kućica za ptice, klupicu za odmor sjenica, razni otpadni materijali pogodni za recikliranje
 • Rekreativne aktivnosti:
  a. sobni rekviziti (lopte, čunjevi, trake za hodanje, sprave za rastezanje, sobni bicikli)
  b. rekviziti na rekreaciju na otvorenom (bicikli, izrada različitih naprava za razne igre i vještine kretanja u prostoru)

4. DONIRAJTE NAGRADNE BODOVE UAZ-U KROZ MEMBERSHIP REWARDS PROGRAM “DONACIJE”

PBZ Card, u vlasništvu Privredne banke Zagreb, vodeća kartična organizacija u Hrvatskoj uključila je Udrugu za autizam-Zagreb u Membership Rewards program „Donacije“.

Membership Rewards je program nagrađivanja potrošnje i urednog plaćanja računa za korisnike American Express kartica. Više informacija o programu možete pročitati ovdje. Sudjelovanjem u Membership Rewards Programu korisnik ostvaruje pravo na nagradne bodove koji se sakupljaju korištenjem American Express kartice u svakoj prilici te se mogu iskoristiti za doniranje u humanitarne svrhe.

Vaše prikupljene nagradne bodove možete donirati Udruzi za autizam – Zagreb u svrhu poticanja socijalnog uključivanja osoba s autizmom. Detaljna objašnjenja i upute možete pronaći na web stranici Membership Rewards programa:

http://www.membershiprewards.hr/prodajna-mjesta/pretrazivanje-ponuda/donacije/donacija-za-autizam-zagreb-10000-bodova/

http://www.membershiprewards.hr/prodajna-mjesta/pretrazivanje-ponuda/donacije/donacija-udruzi-za-autizam-zagreb-25000-bodova/

Svaka donacija će omogućiti kvalitetnije socijalne usluge za osobe s autizmom na području Grada Zagreba i Zagrebačke županije. Zahvaljujemo se PBZ Cardu na podršci i doprinosu u nastojanju da  osobama s autizmom omogućimo život u zajednici.

5. DRUGI NAČINI DONIRANJA

Možete pokloniti dar u nekim prigodama, npr. u prosincu za  Božić i Novu  Godinu i prigodom obilježavanja Svjetskog dana osoba s invaliditetom, u travnju prigodom obilježavanja Svjetskog dana autizma, za Uskrs i sl.

Možete se osobno uključiti u neku od navedenih aktivnosti u zajednicama (u vrtu, u održavanju parka  i sl.).

Možete inicirati neke nove ideje i njihovo izvođenje u glazbenoj i likovnoj radionici.

Možete se uključiti u podučavanje nekih vještina, npr. izraditi predmete od prirodnih materijala s korisnicima zajednica ili korisnicima tranzicijskog programa.

Ukoliko ste zainteresirani za potporu nekom specifičnom području našega rada, slobodno nas kontaktirajte.

Donirajte Udruzi za autizam-Zagreb, cijenimo Vaš doprinos.