Increase text size Decrease text size Change contrast

Kako provodimo vrijeme?


Korisnici stambenih zajednica sudjeluju u svakodnevnim aktivnostima održavanja doma, poput čišćenja, kuhanja, uređivanja okoliša i sl., te jednom ili dvaput tjedno, zajedno s osobljem koje im pruža podršku, odlaze u nabavku namirnica.

Aktivnosti kvalitetnog provođenja slobodnog vremena organiziraju se prema individualnim mogućnostima i potrebama korisnika. Kreativne radionice u vidu likovnih i glazbenih radionica te radionica izrade različitih funkcionalnih predmeta, održava radni terapeut u suradnji s edukacijskim rehabilitatorom.  U proljeće 2011. godine uređen je i vrt, s čijim su se plodovima čitavo ljeto opskrbljivale obje životne zajednice. Također, Osnovna škola Dubrava je korisnicima zajednice u Mostarima na korištenje ustupila školsku dvoranu u kojoj naši korisnici imaju mogućnost sudjelovati u rehabilitaciji putem pokreta, dok za korisnike u Sopnici,  jednom tjedno, organiziramo kuglanje u Sesvetama.

Tijekom blagdana i drugih svečanih dana odrasle osobe s autizmom sudjeluju na sajmovima u lokalnoj zajednici s djelima koje su uz  podršku izradili u okviru  kreativnih radionica, dok se tjedno organiziraju raznovrsni izleti. Sudjelovanjem u programu organiziranog stanovanja, korisnici su uključeni u život lokalne zajednice.

Njegovanje odnosa s obitelji

Našim korisnicima nastojimo omogućiti redovite kontakte s obitelji. Koristeći svoje iskustvo i znanje o posebnosti vlastite djece, roditelji su korisni partneri i suradnici u izradi programa i u provođenju programskih aktivnosti. Upravo na taj način i dalje aktivno sudjeluju u životu svoje djece, te prenoseći svoje iskustvo pomažu osoblju u podizanju razine kvalitete provođenja programskih aktivnosti i poboljšanju kvalitete života svih korisnika životnih zajednica.