Increase text size Decrease text size Change contrast

I ove godine UAZ sudjeluje u Danu otvorenih vrata udruga


Udruga za autizam – Zagreb i ove godine sudjeluje u već tradicionalnoj manifestaciji Dani otvorenih vrata udruga koju organizira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske i koja se ove godine održava od 10. do 12. lipnja. Riječ je o događaju koji se održava u cijeloj Hrvatskoj s ciljem informiranja javnosti o radu udruga u lokalnoj i široj zajednici. Građani pritom mogu sudjelovati u programima udruga ili se „tek“ upoznati s njihovim radom i mogućnostima vlastitog angažmana putem volontiranja, doniranja i drugih oblika potpore.

 

S obzirom na to da UAZ trajno radi na svojoj vidljivosti, te da nesumnjivo jest udruga koja provodi programe i projekte od interesa za opće dobro financirane iz javnih izvora, sudjelovanje u Danima otvorenih vrata neizostavna je godišnja praksa.

 

Nakon što smo prošlih godina otvarali vrata životnih zajednica – zajednica organiziranog stanovanja za odrasle osobe s poremećajem iz spektra autizma, ove godine otvaramo vrata središnjice/ureda UAZ-a u Ulici kneza Ljudevita Posavskog 37 u Zagrebu. Tako će zainteresirana javnost u petak, 11. lipnja 2021. od 12 do 14 sati moći posjetiti urede i radionički prostor UAZ-a, upoznati djelatnike te nazočiti dijelu Dnevnog programa za mlade osobe s poremećajem iz spektra autizma. Zbog epidemioloških mjera koje su još uvijek na snazi, zainteresirane posjetitelje bit ćemo prisiljeni ugostiti isključivo u parovima, uz obavezno nošenje zaštitnih maski. U sklopu ovogodišnjih Dana otvorenih vrata udruga, a nakon obilaska, predsjednik UAZ-a Igor Ružić u 14 sati će održati kratku prezentaciju o radu UAZ-a i njegovom funkcioniranju tijekom pandemijske krize te suočavanju s njezinim posljedicama.